Спагетті з куркою – досить ситна страва, яка стане чудовим варіантом обіду чи вечері. Вони швидко готуються та виходять дуже ніжними, а м'ясо – соковитим. Якщо приготувати страву правильно, вона швидко зникне зі столу – і компліменти господарці забезпечені.
Спагетті з куркою у вершковому соусі вийдуть цікавішими за смаком, якщо готувати їх разом, а не окремо. Так м'ясо протушкується і не матиме шансів залишитися жорстким.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 200 г спагетті;
- 0,5 кг курячого філе;
- 200 мл сметани чи вершків;
- помідор;
- цибулина;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- сіль, перець, базилік за смаком;
- зелень;
- оливкова олія для смаження.
Спочатку потрібно зробити засмажку. Наріжте цибулю дрібним кубиком та обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору. Додайте томатну пасту та обсмажуйте кілька хвилин, постійно помішуючи.
Наріжте невеликими шматочками помідор і додайте в сковороду. Протушкуйте засмажку кілька хвилин на невеликому вогні.
Курку промийте і наріжте м'ясо на скибочки потрібного розміру. Відправте їх тушкувати до овочів - на це піде не більше п'яти хвилин.
Посоліть та поперчіть страву, додайте улюблені спеції: можна вибрати спеціальні – для курки. Влийте вершки або сметану і накрийте сковороду кришкою.
Коли м'ясо з овочами буде готове, кладіть спагетті в швидку і влийте трохи окропу. Тушкуйте спагетті з куркою, поки рідина не випарується і всі продукти приготуються.
При подачі посипте страву нарізаною зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати суп по-французьки з куркою за простим рецептом.