Today.ua

Поради доктора Комаровського: як захиститися від укусу отруйної змії

У серпні починається грибна пора. Багато українців у вихідні нерідко вирушають за місто в ліс, на грибне полювання. Відомий український лікар і телеведучий нагадав співвітчизникам про необхідність бути обережними на лоні дикої природи, адже кожен може зустрітися з отруйною змією.

Ні, Євген Олегович не став відмовляти українців від бажання відправитися з кошиком на пошуки печериць і лисичок. Доктор Комаровський розповів, як не стати жертвою агресивної рептилії. На ділі виявилося все дуже навіть просто.

У своєму акаунті в Інстаграм Євген Комаровський опублікував своєрідну пам'ятку, за допомогою якої нагадав про правила поведінки в лісі під час збирання грибів. Змії ніколи не стануть нападати на людину просто так. Щоб змія вкусила, треба її дуже сильно налякати, тоді вона почне захищатися і може зробити укус. Коли ж ми збираємо гриби, то можемо випадково наступити на сплячу в траві або під кущем змію, потривожити її спокій, налякати.

Щоб цього не сталося, збирати гриби краще з палицею, в процесі пошуку створюючи нею якомога більше шуму. Рептилії мають дуже тонким слухом, тому почують вас і постараються скоріше забратися подалі.

Нагадаємо, раніше доктор Комаровський назвав єдиний ефективний препарат проти коронавіруса. Ліки швидко поставить на ноги, проте українцям воно не по кишені ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ