Today.ua

Сонце увійшло в небезпечну фазу: на людство чекає період землетрусів, холоду і голоду

Цей небезпечний період отримав назву «сонячний мінімум», він характеризується вкрай низькою сонячною активністю. Це спричинить серйозні наслідки для жителів планети Земля. Вчені стривожені.

За даними зарубіжних вчених, сонячна активність останнім часом різко знизилася. На небесному світилі майже не з'являються спалахи і плями. Астроном Тоні Філліпс стверджує, що в даний час зниження активності Сонця увійшло в глибоку фазу.

Як розповів доктор Філіпс, магнітне поле Сонце стало дуже слабким, від цього космічні промені безперешкодно проникають у простір Сонячної системи. Ці промені загрожують здоров'ю астронавтів і полярників, впливають на атмосферу Землі і можуть провокувати блискавки.

Нинішню ситуацію вчені НАСА порівнюють з мінімумом Дальтона, які було зафіксовано в період між 1790 і 1830 рр. Тоді на нашій планеті відбулося сильне похолодання, багато землетрусів і вивержень вулканів. У багатьох регіонах люди не могли прогодуватися, оскільки врожайність впала до критичних відміток, земляни страждали від холоду і голоду багато років.

У квітні 1815 р знижена активність Сонця, вважають вчені, спровокувала потужного виверження супервулкана на горі Тамбора в Індонезії. Загинуло 71000 людина. За цією подією був дуже холодний 1816-ий рік, коли влітку йшов сніг.

Незважаючи на те, що вчені NASA стверджують, що спалахів на Сонці немає, метеорологи попереджають про низку найпотужніших магнітних бурь, які обрушаться на Землю в кінці травня. Явище вже назвали «магнітним ураганом» і закликають жителів планети у період з 23 по 29 травня бути дуже уважними до свого способу життя, здоров'я та самопочуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ