Ціни на гречку трохи знизилися за тиждень. Якщо проста каша вам набридла, можна приготувати гречаники. Традиційна українська страва замінить тефтелі та котлети. Вона буде соковитою та смачною навіть без м'яса.
Спочатку українські господині додавали гречку до фаршу, щоб заощадити інгредієнти. Проте страва швидко стала самостійною, оскільки виходить цікавою та ситною. Смачні гречаники у томатному соусі готуються із наступних продуктів:
- 500 г вареної гречки;
- 500 г м'ясного фаршу (краще свинячого або курячого);
- яйце;
- 2 цибулини;
- морква;
- 100 г борошна;
- дрібка цукру;
- кілька столових ложок томатного соусу чи кетчупу;
- сіль та перець за смаком;
- рослинна олія.
Розігрійте в сковороді олію і сформуйте гречаники. Вони мають бути розміром як котлети – круглими або довгастими. Запануйте вироби в борошні, після чого обсмажте до золотистої скоринки з обох боків.
Протушкуйте страву протягом 20-25 хвилин. Під час подачі її можна посипати зеленню. Смачного!
Нагадаємо, що крупні торгові мережі оновили ціни на гречку. Стало відомо, де крупу можна купити вигідніше.