Today.ua

Спочатку яблука чи груші? В якому порядку додавати інгредієнти для ідеального узвару

Як і у випадку із борщем, під час приготування узвару у воду потрібно додавати інгредієнти у певній послідовності. Тоді напій вийде дуже смачним.

За українською традицією на Різдво до столу подається узвар - компот із сухофруктів. Їм запивають решту страв на святковому столі, а також заливають їм кутю. Цей напій символізує солодке життя та родючість.

За основу приготування беруться сухі яблука та груші, а також родзинки, курага, чорнослив, вишня та слива.

Узвар - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням сухофрукти потрібно кілька разів промити у воді. Розкласти по різних мисках і залити теплою водою на 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу знову промити водою.
  2. У каструлю наливаємо воду, додаємо яблука та ставимо на вогонь. Коли вода закипить, на середньому вогні варимо вміст 5 хвилин.
  3. Додаємо груші та варимо ще пару хвилин.
  4. Після цього у воду опускаємо родзинки та чорнослив.
  5. Доводимо напій до кипіння та вимикаємо.
  6. На власний смак в узвар можна додати мед для солодощі, а для аромату та особливого смаку корицю, спеції чи лимонний сік.

Готово. Смачного!

Нагадаємо, досвідчені господині поділилися рецептом оксамитових млинців та розкрили, який секретний інгредієнт слід додати до тіста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ