Яскраво-червоний класичний український борщ виходить далеко не у всіх. Здавалося б, робиш усе за рецептом, а результат не такий, як на картинці. У чому проблема? Справа в тому, що багато хто з нас може робити одну поширену помилку - класти овочі в неправильному порядку і неправильно готувати деякі інгредієнти. Досвідчені господарки вказали на головні помилки.
Як правильно готувати буряки для борщу?
Для приготування борщу найкраще вибирати буряки темно-бордового відтінку або спеціальний борщовий буряк, який нерідко можна знайти на стихійних ринках у якоїсь бабусі.
Щоб борщ вийшов яскраво-червоним, а не блідо-жовтогарячим, буряк потрібно готувати окремо від інших інгредієнтів, інакше є ризик переварити овоч і він не дасть потрібного відтінку.
В якому порядку класти овочі до борщу?
Більшість під час готування борщу насамперед у бульйон відправляє дрібно нарізану картоплю, але досвідчені шеф-кухарі стверджують, що це неправильне рішення. За їхніми словами, капуста готується довше за картоплю, а тому саме її слід спочатку відправляти готуватися, а вже потім коренеплід.
Вже потім до борщу додається солодкий перець, пасерована цибуля і морква, заправляють томатною пастою і під кінець додають напівготовий буряк.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати борщ у мультиварці – швидкий рецепт традиційної української страви на м'ясному бульйоні.