Today.ua

Смолій розкритикував укрупнення районів в Україні: «думка народу слуг не цікавить»

Депутати Верховної Ради України проголосували за прийняття закону про укрупнення районів на території країни. Кількість районних центрів буде скорочена в три рази. Однак для чого це було потрібно робити саме зараз? Свою думку висловив відомий громадський діяч і юрист-міжнародник Андрій Смолій.

Варто зазначити, що Андрій Смолій досить негативно поставився до того, що парламентарі вирішили ліквідувати існуючі з радянських часів 490 районів, а замість них створити 138 нових більш великих територіальних громад. При цьому, влада не запитала, а чи зручно це буде для населення. Та й взагалі, думки народу ніхто не питав.

«Плювали «Слуги народу» на місцеве самоврядування та думку народу», — заявив юрист міжнародного рівня і додав, що рішення про укрупнення районів було прийнято під проведення місцевих виборів.

Смолій вважає, що це рішення було вигідно виключно для чинної влади. «Не важливо, що про це думають жителі, чи обговорювалося це з людьми, і взагалі чи доречно це робити. Зеленському і його владі це потрібно – значить, приймаємо», — переконаний громадський діяч.

Андрій Смолій нагадав, що територіальні зміни спричинять за собою низку проблем «питання судів, розмежування повноважень між органами влади в районах, податкова система, підприємства, які «раптом» опинилися в іншому районі».

Людей поставили в складні умови з причини того, що керівництво країни просто під вибори поділило території, як йому було вигідно. Резюмував Андрій Смолій свою точку зору.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що петиція за відставку Володимира Зеленського всього за 10 днів набрала рекордну кількість голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ