Today.ua

“Слуги народу“ хочуть ліквідувати Пенсійний фонд: чи варто переживати українцям

Голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та член партії "Слуга народу" Галина Третьякова розповіла про намір уряду ліквідувати Пенсійний фонд держави.

За словами Третьякової, на механізм нарахування пенсій та їх виплат переформатування ПФУ вплинути не повинне. Однак ситуація, яка склалася на даний момент у відомстві, вимагає кардинальних рішень за даним питанням.

Представник партії "Слуга народу" пояснила, що Пенсійний фонд у нинішньому вигляді себе вичерпав і вже не має можливості якісно виконувати довірені йому функції. З цієї причини відомство пропонують розформувати, а його головні функції передати Держказначейству або Міністерству фінансів України.

Галина Третьякова озвучила ще один варіант, який, можливо, найближчим часом буде реалізовано. Це перетворення ПФУ, а разом з ним і фондів соцстрахування і безробіття в Національне страхове агентство.

Відповідні плани вже розроблені і розглянуті урядом України.

Голова комітету ВРУ з питань соціальної політики зазначила, що в 2017-му році урядом була прийнята складна формула розрахунку пенсій. Через плутанину, що виникла згодом, контролювати ПФУ і фондів соцстраху та безробіття стало практично неможливо. Новий механізм переформатування Пенсійного фонду, розроблений "Слугами народу" має головною метою навести порядок у цій сфері.

Що з цього вийде, поки сказати складно. Але багато експертів і чиновників не згодні з рішенням "Слуг народу" скасувати ПФУ.

Галина Третьякова, коментуючи слова політичних опонентів, заявила, що пенсії в Україні продовжуватимуть підвищуватися. Про те, коли чекати чергових планових індексацій, повідомлялося раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ