Today.ua

Скільки заробляють депутати і чому їм мало, розповіли в партії Вакарчука

Голова партії «Голос» Кіра Рудик поскаржилася на «жебрацьку» депутатську зарплату. Скільки ж платять нардепам в Україні кожен місяць?

Голова політичної партії «Голос», обличчям якої довгий час був співак і музикант Святослав Вакарчук, розповіла, що особисто їй тієї зарплати, яку вона отримує, не вистачає на життя.

Кіра Рудик зізналася, що до приходу в партію у неї вже була накопичена певна «фінансова подушка», саме за рахунок неї вона зараз і живе. А тих грошей, які платять за роботу на державній службі, їй зовсім не вистачає, щоб покрити всі свої потреби. Рудик уточнила, що вона отримує кожен місяць по 35 тисяч гривень.

Політик додала, що в аналогічній ситуації опинилися всі депутати партії «Голос», які змушені витрачати свої фінансові накопичення, або шукати підробіток, щоб отримувати додаткові гроші на життя. В результаті, за словами Рудик, створюється велика проблема, адже членам партії доводиться давати додатковий час на заробляння грошей, через це вони не можуть достатньо часу присвячувати своїй роботі на посаді депутата.

Рішення даного питання Кіра Рудик бачить лише в тому, щоб після місцевих виборів ініціювати пропозицію щодо підвищення заробітних плат депутатам. В іншому випадку, люди будуть змушені заробляти в іншому місці, наприклад, ведучи викладацьку діяльність, замість того, щоб виконувати свої прямі обов'язки у фракції.

На питання про те, яка повинна бути зарплата у нардепа, Кіра Рудик не назвала точних цифр, заявивши, що вона повинна покривати всі потреби людини.

Нагадаємо, раніше глава Міністерства соцполітики Марина Лазебна повідомила, що 12 тисяч гривень – це відмінний показник середньої заробітної плати в країні. А ось мінімальну зарплату треба підвищити. Коли і на скільки планується підвищення «мінімалки» в Україні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ