Today.ua

Скільки грошей виплатять постраждалим від повені в Західній Україні розповів Шмигаль

Родичі загиблих, а також люди, здоров'я і майно яких постраждало в результаті повеней у Західній Україні отримають від держави грошову допомогу. Про це розповів прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль.

Матеріальна допомога буде виділена родичам загиблих під час повені в західному регіоні України. Розмір виплати в цьому випадку складе 200 тисяч гривень.

Сім'ї, будинки яких знищила природна стихія, отримають від держави по 300 тисяч гривень.

Український прем'єр Денис Шмигаль під час «Години запитань до влади» у Верховній Раді дав чіткі відповіді про те, які суми отримають жителі країни, що пережили страшну повінь.

Глава уряду також повідомив, що сім'ї, оселі яких потребують капітального ремонту, отримають допомогу від держави в розмірі 50 тисяч гривень. Крім того, по 20 тисяч гривень виплатять власникам домогосподарств в якості відшкодування матеріальної шкоди.

Денис Шмигаль зазначив, що керівництво країни прийняло рішення виділити на ліквідацію наслідків повені в країні понад 750 мільйонів гривень. При тому, що на повну ліквідацію необхідно близько 2 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з фонду по боротьбі з коронавірусом в Україні 35 мільярдів гривень віддали «Укравтодору» на ремонт автодоріг державного значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ