Today.ua

Шторка у ванній буде чистою: який “секретний“ засіб допоможе попередити появу грибка та бруду

Шторка у ванній кімнаті нерідко забруднюється. Цьому сприяють підвищена вологість у приміщенні та краплі води, які на ній залишаються. Є простий спосіб запобігти утворенню грибка на поверхні тканини. Головне – не допускати моменту, коли залишиться лише викинути аксесуар у смітник.

Навіть якісна шторка у ванній з часом забруднюється і набуває сумного вигляду. Бруд, пліснява призводить до того, що господині поспішають замінити її у ванній кімнаті. Однак можна не поспішати до магазину, а спробувати відмити тканину.

Можна позбавити душову шторку від вапняного нальоту та розвитку грибка. Візьміть глибокий таз та налийте туди теплу воду. Засипте 50-100 г лимонної кислоти та розмішайте до повного розчинення.

Зніміть шторку для ванної кімнати і занурте її у розчин. Вона має замочуватися протягом години. Потріть особливо забруднені ділянки вручну. Потім треба відправити шторку в пральну машинку та випрати при температурі 40 градусів.

Важливо використовувати якісний порошок, а також засіб для виведення плям. Інтенсивні "банні" процедури не залишать бруду жодних шансів. Шторка для ванни після сушіння буде як нова!

Досвідчені господині радять очищати душову шторку як мінімум раз на місяць. Однак треба враховувати й інтенсивність, з якою нею користуються. Також рекомендується залишати двері у вану кімнату відчиненими, щоб вона постійно провітрювалася.

Нагадаємо про три ефективні способи позбутися неприємного запаху у ванній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ