Today.ua

Шоколадний пиріг на сковороді: як приготувати десерт нашвидкуруч

Шоколадний пиріг стане одним із улюблених десертів, якщо навчитися готувати його швидко, із продуктів, які є на будь-якій кухні. Він не лише смачний, а й гарний. Такі ласощі стануть справжньою окрасою святкового столу. Можна подати його просто до чаювання, щоб порадувати близьких.

Щоб приготувати шоколадний пиріг, не обов'язково використовувати духовку. Його можна зробити і у сковороді. Вам знадобляться такі інгредієнти:

Спочатку потрібно збити яйця із цукром до утворення піни. Бажано використати міксер. Потім просійте борошно з розпушувачем, додайте яйця, олію, вершки та какао. Добре перемішайте масу – до однорідності.

Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям. Її потрібно змастити олією, а ще краще – застелити пекарським папером. Вилийте тісто і щільно накрийте кришкою. Слідкуйте за тим, щоб не було отворів, через які потраплятиме повітря.

Готуйте шоколадний пиріг на мінімальному вогні 35 хвилин. За 10 хвилин до готовності потрібно перевернути тісто.

Охолодіть десерт і полийте розтопленим шоколадом чи топінгом. При бажанні можна прикрасити пиріг фруктами, ягодами або посипати кокосовою стружкою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати персиковий пиріг до чаю - за найпростішим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ