Today.ua

Шість доступних осінніх продуктів, які потрібно їсти для зміцнення імунітету

З приходом холодів багато хто з нас відразу починає шморгати носом і брати лікарняні через застуду. Все це через ослаблений імунітет. Поки на прилавках ще є свіжі овочі та фрукти, цим потрібно скористатися. Дієтологи розповіли, які шість доступних осінніх продуктів потрібно їсти для зміцнення імунітету.

Що потрібно їсти восени, щоб не хворіти?

Гарбуз називають суперпродуктом осені, тому що він багатий на вітамін А і є потужним антиоксидантом. Цей осінній овоч не тільки зміцнює імунітет, а й покращує роботу ШКТ.

Буряк корисний не лише гіпертонікам та людям із проблемами серця. Цей продукт повинен бути в раціоні кожного від малого до великого, щоб зміцнити імунітет і підготуватися до сезону застуд.

Журавлину часто люди приймають вже тоді, коли захворіли. І це непогано. Але якщо їсти журавлину прямо зараз, то в холод ви забудете, що таке закладений ніс і температура. Тільки треба враховувати, що 100% користі є лише у свіжому продукті. Ягоди не можна піддавати термічній обробці та додавати в них ягоди. А ще з вживанням журавлини потрібно бути обережнішим людям із проблемами ШКТ. Броколі доступна нам цілий рік, змінюється лише ціна цієї капусти. Найважливіше, що навіть у замороженому вигляді цей овоч несе багато корисних властивостей людському організму. Крім захисту імунітету броколі ще й запобігає розвитку раку.

Цитрусові – багате джерело вітаміну С, що сприятливо впливає на імунну систему. Також лимони, апельсини та грейпфрути допомагають боротися з депресією та ознаками втоми. Натуральні спеції без додавання "єшок" - криниця вітамінів. Вживайте більше куркуми, чебрецю, імбиру, шафрану, лаврового листа, мускатного горіха та кардамону. І будьте здорові.

Нагадаємо, досвідчені кулінари назвали чотири продукти, якими можна замінити олію для приготування їжі на сковороді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ