Для багатьох стане новиною, що шашлик не можна маринувати в оцті, кефірі та майонезі. Стало відомо, чому це погана ідея.
З приходом тепла все частіше люди стали виходити зі своїх теплих будинків, щоб поніжитися у дворі та посмажити шашлик. Хто ж відмовиться від добре просмаженого шматка м'яса з ароматом димка. Ах, аж потекли слинки.
Але улюблена весняна і літня страва може перетворитися в отруту, якщо її неправильно приготувати.
У чому не можна маринувати м'ясо на шашлику?
За словами досвідчених кулінарів, оцет, майонез і кефір здатні зробити з ніжного м'яса, щось тягуче і не пережовуване, та ще й отруйне для організму.
- М'ясо, мариноване в майонезі, це сильний удар по печінці та підшлунковій. Така жирна страва негативно вплине на здоров'я і може не тільки додати пару зайвих сантиметрів у фігурі, але й забезпечити на все життя панкреатитом.
- Експерти запевняють, що маринувати м'ясо в оцті безглуздо та ще й шкідливо для організму, який погано справляється з кислотами. Оцет не зробить м'ясо м'якшим, він ніяк не вплине на його щільність, а лише зіпсує смак - особливо якщо додати занадто багато. Найкраще за основу брати не оцет, а лимон.
- М'ясо на кефірі, щоправда, виходить смачним. Але багато хто буде не рад почути, що вчені дійшли висновку, що маринований у кефірі шашлик не є корисним. Справа в тому, що така комбінація не дає організму засвоювати білок та залізо.
Нагадаємо, ми розповідали, яке найнебезпечніше м'ясо для шашлику, і кому категорично не можна його їсти.