Ідеальна шарлотка з яблуками виходить не завжди. Начебто все робиш за рецептом, а вона не підіймається і стає сухою. Але скільки б ви інгредієнтів не поклали в тісто, найменше завжди краще. Пропонуємо вам скуштувати смачне частування з 4 інгредієнтів, яке завжди виходить.
Шарлотка з яблуками – рецепт
Складові:
- 2-3 зелені яблука
- 4 яйця
- 1 склянка борошна
- 150 г цукру
Спосіб приготування:
- Відокремлюємо жовтки від білків. Важливо! - Щоб жовтки не потрапили в білок, інакше не вийде бажаний пишний десерт. В ідеалі відокремлюйте жовтки від білків чотирьох яєць окремо, всі в різні ємності, а потім вже перемішуйте.
- У білки додаємо цукор. Кількість цукру можна збільшити, якщо вам хочеться, щоб десерт вийшов солодшим. Збиваємо білки з цукром до утворення густої та пишної піни.
- Потім до збитої піні додаємо жовтки та знову перебиваємо міксером.
- Не вимикаючи міксер, додаємо в суміш борошно невеликими пропорціями та перемішуючи віночками.
- Форму викладаємо пергаментом або змащуємо формою. На дно викладаємо нарізані часточками яблука та заливаємо тістом.
- Випікаємо шарлотку з яблуками в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Перевірити готовність можна сірником або дерев'яною паличкою – вона має залишитися сухою. Але й важливо не перетримати пиріг, щоб він не став сухим.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати польський борщ із грибами. Досвідчені кулінари розкрили секрети приготування традиційної страви на обід.