Розсипчастий пиріг із тертого тіста під назвою Сбричолата – це аналог нашої улюбленої шарлотки. Спробуйте приготувати частування з Італії, щоб урізноманітнити свій стіл. Він простий у приготуванні, але має справді приголомшливий смак. А найголовніше – для його приготування не потрібно багато інгредієнтів.
Шарлотка по-італійськи – рецепт
За кілька годин до приготування дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м'яким.
Складові:
- 300 г пшеничного борошна
- 210 г цукру
- 120 г вершкового масла
- Яйце
- 1 ч. л. розпушувача
- 3-4 яблука
- Сік половинки лимона
- Кориця
Спосіб приготування:
- Яблука добре вимити, очистити від шкірки, видалити серединку та нарізати на кубики.
- Яблука пересипати в сковороду або сотейник, додати 80 г цукру і сік лимона. За бажанням для приємного смаку та аромату можна додати трохи кориці. Готувати до розм'якшення.
- Борошно змішуємо з розпушувачем, залишившимся цукром, розм'якшеним вершковим маслом і яйцем, перемішуємо, а потім перетираємо руками в крихту.
- Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером. Якщо потрібно, то змащуємо олією. Наразі продається папір, який не потрібно змащувати – про це можна прочитати на упаковці.
- На дно висипаємо половину крихти, розрівнюємо. Можна створити бортики. З яблук зливаємо зайву рідину та викладаємо на крихту. Зверху засипаємо другою половиною крихти.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин.
- Подавати можна з морозивом чи збитими вершками.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати грибний відкритий пиріг на тонкому тесті: простий і швидкий рецепт, який завжди виходить.