Today.ua

Шарлотка по-італійськи: улюблений яблучний пиріг із тістом-крихтою

Розсипчастий пиріг із тертого тіста під назвою Сбричолата – це аналог нашої улюбленої шарлотки. Спробуйте приготувати частування з Італії, щоб урізноманітнити свій стіл. Він простий у приготуванні, але має справді приголомшливий смак. А найголовніше – для його приготування не потрібно багато інгредієнтів.

Шарлотка по-італійськи – рецепт

За кілька годин до приготування дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м'яким.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Яблука добре вимити, очистити від шкірки, видалити серединку та нарізати на кубики.
  2. Яблука пересипати в сковороду або сотейник, додати 80 г цукру і сік лимона. За бажанням для приємного смаку та аромату можна додати трохи кориці. Готувати до розм'якшення.
  3. Борошно змішуємо з розпушувачем, залишившимся цукром, розм'якшеним вершковим маслом і яйцем, перемішуємо, а потім перетираємо руками в крихту.
  4. Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером. Якщо потрібно, то змащуємо олією. Наразі продається папір, який не потрібно змащувати – про це можна прочитати на упаковці.
  5. На дно висипаємо половину крихти, розрівнюємо. Можна створити бортики. З яблук зливаємо зайву рідину та викладаємо на крихту. Зверху засипаємо другою половиною крихти.
  6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин.
  7. Подавати можна з морозивом чи збитими вершками.

Готово! Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати грибний відкритий пиріг на тонкому тесті: простий і швидкий рецепт, який завжди виходить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ