Today.ua

Секрет у підливі: як приготувати смачні ліниві вареники з картоплею

Мало хто не любить вареники, які готують з солоними і солодкими начинками. Вони стануть чудовим варіантом страви на сніданок, обід чи вечерю. Але якщо часу мало, можна не возитися з тестом, а зробити ліниві вареники. Вони будуть не менш смачними з оригінальною підливою.

Щоб зробити ліниві вареники з картоплею, вам знадобляться такі інгредієнти:

 

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Рецепті? фудблог? Готовка? (@recepti_svitlana21)

Спочатку потрібно відварити картоплю, після чого натерти її на великій тертці. Додайте яйця, посоліть і поперчіть до смаку. Борошно потрібно просіяти і потроху додавати в тісто. Воно має вийти ніжним та еластичним.

Борошна може знадобитися більше або менше залежно від сорту. Потім слід сформувати з тіста ковбаску та нарізати її на невеликі порційні шматки.

У каструльку влийте воду і трохи посоліть. Можна додати лавровий лист та чорний перець горошком – для смаку та аромату. Ліниві вареники потрібно класти в окріп і варити протягом 3-5 хвилин після повторного закипання води.

Секрет оригінального смаку – у підливі. Наріжте порізану дрібним кубиком цибулю і обсмажте її на невеликому вогні до золотистого кольору. Потім додайте сметану, вершки, тертий плавлений сир, часник сіль і перець. Тушкуйте підливу, щоб розтанув сир. Після цього потрібно полити вареники та акуратно перемішати.

Готові ліниві вареники при подачі можна посипати зеленню. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати ліниві вареники з сиром за найшвидшим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ