Мало хто не любить вареники, які готують з солоними і солодкими начинками. Вони стануть чудовим варіантом страви на сніданок, обід чи вечерю. Але якщо часу мало, можна не возитися з тестом, а зробити ліниві вареники. Вони будуть не менш смачними з оригінальною підливою.
Щоб зробити ліниві вареники з картоплею, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 2 яйця;
- 250-300 г пшеничного борошна;
- 300 г картоплі;
- сіль та перець за смаком;
- 100 мл сметани;
- 1 плавлений сир;
- зубчик часнику;
- цибулина;
- 100 мл вершків жирністю 15-20%.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Спочатку потрібно відварити картоплю, після чого натерти її на великій тертці. Додайте яйця, посоліть і поперчіть до смаку. Борошно потрібно просіяти і потроху додавати в тісто. Воно має вийти ніжним та еластичним.
Борошна може знадобитися більше або менше залежно від сорту. Потім слід сформувати з тіста ковбаску та нарізати її на невеликі порційні шматки.
У каструльку влийте воду і трохи посоліть. Можна додати лавровий лист та чорний перець горошком – для смаку та аромату. Ліниві вареники потрібно класти в окріп і варити протягом 3-5 хвилин після повторного закипання води.
Секрет оригінального смаку – у підливі. Наріжте порізану дрібним кубиком цибулю і обсмажте її на невеликому вогні до золотистого кольору. Потім додайте сметану, вершки, тертий плавлений сир, часник сіль і перець. Тушкуйте підливу, щоб розтанув сир. Після цього потрібно полити вареники та акуратно перемішати.
Готові ліниві вареники при подачі можна посипати зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати ліниві вареники з сиром за найшвидшим рецептом.