Today.ua

Найпростіший рецепт паски на Великдень, яка завжди виходить пишною

Якщо ви вперше хочете самостійно приготувати паску на Великдень, цей рецепт саме для вас. Тут складно помилитися, і в результаті завжди виходить смачна та пишна випічка.

Найпростіший рецепт паски, який завжди виходить

Один із ключових моментів - всі продукти, які будуть використовуватися для приготування паски, повинні бути кімнатної температури. Це означає, що до приготування, приблизно за дві години, потрібно дістати яйця і вершкове масло з холодильника.

Ваніліну потрібно додавати зовсім небагато – приблизно на кінчику ножа, інакше є ризик, що паска гірчитиме. Якщо використовувати ванільний цукор або натуральну ваніль, можна покласти більше.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Родзинки залити окропом на 10 хвилин. Промити під проточною водою та обсушити паперовими рушниками, додати ложку борошна та перемішати. Це потрібно для того, щоб родзинки поступово вмішувалися в тісто.
  2. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з цукром і перебиваємо міксером до пишної маси.
  3. Поступово вводимо яйця, не перестаючи збивати. Для цього найкраще розбити яйця по окремих ємностях, щоб було зручно вливати вільною рукою, не зупиняючи процес.
  4. Лимон обдати окропом і якісно вимити під проточною водою, найкраще з содою, щоб позбавитися всього бруду і воску.
  5. Натираємо цедру лимона на дрібній тертці - намагайтеся не зачепити білу шкірку, щоб випічка не гірчила.
  6. Цедру лимона та ванілін (ванільний цукор або натуральну ваніль) додаємо в масляну масу.
  7. Нагріваємо молоко до теплого стану (не кип'ятити!) і вливаємо в масляну масу – добре перемішуємо.
  8. Борошно змішуємо з розпушувачем та сіллю. Просіюючи додаємо потроху в тісто, постійно перемішуючи тісто лопаткою. Завдяки цьому тісто буде м'яким та повітряним.
  9. Вводимо в тісто родзинки та перемішуємо.
  10. Форми, якщо потрібно, змащуємо маслом, і розливаємо тісто на 3/4.
  11. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці на режимі верх і низ протягом 1 часу і 15 хвилин. Після закінчення паски дістати з духовки, дати їм охолонути і витягнути з форми.
  12. Паски виходять досить солодкими, тому їх досить зверху присипати цукровою пудрою.

Готово. Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати бездрожжеву паску з глазур'ю зі згущеного молока - рецепт смачної та корисної випічки на свято.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ