Ліниві голубці можуть стати відмінною заміною традиційних. Вони готуються із невеликої кількості інгредієнтів, а головне - дуже швидко. При цьому смак залишається добре знайомим. Спробуйте приготувати корисну страву у духовці.
Щоб приготувати голубці, потрібно провести кілька годин на кухні. Якщо такого бажання немає, зверніть увагу на рецепт лінивих голубців. Вам знадобляться:
- 1 кг м'ясного фаршу;
- 200 г молодої чи білокачанної капусти;
- 1 яйце;
- склянка рису;
- 150 мл томатного соусу;
- цибулина;
- морква;
- сіль, цукор та перець за смаком;
- лавровий лист.
Соус готується із:
- 200 мл сметани;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 300 мл води;
- дрібно нарізаної свіжої зелені.
Спосіб приготування
Натріть моркву на тертці, а цибулю наріжте кубиком. Обсмажте їх на олії, після чого додайте нашатковану капусту. Протушкуйте овочі до напівготовності – хвилин 30, а потім додайте спеції та півсклянки води.
Паралельно відваріть рис. Змішайте напівготову крупу з тушкованими овочами, яйцем та фаршем. Посоліть та поперчіть за потреби.
Сформуйте ліниві голубці і покладіть їх у форму. Збийте блендером інгредієнти для соусу і залийте заготовку.
Накрийте форму кришкою чи фольгою. Поставте страву у духовку на 45 хвилин. Запікайте голубці при температурі 180 градусів.
Ліниві голубці можна подати зі сметаною. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати мариновані голубці – без рису, м'яса та тушкування.