Today.ua

Самопроголошену “бессарабську народну раду“ мав очолити теперішній нардеп (відео)

У рамках Українського тижня в Лондоні відбулася конференція з безпеки, на якій Україну представляв глава СБУ Василь Грицак. Під час свого виступу, він заявив, що "в 2015 році співробітники СБУ знешкодили групу сепаратистів, які намагалися створити незаконну державну організацію" Бессарабська народна рада "в Одеській області, лідером якої повинен був стати один з чинних на той час і на сьогодні народних депутатів".

За словами глави СБУ, сепаратисти планували підірвати мости через Дністровський лиман та Дністер і оголосити про створення самопроголошеної організації.

«Підірвавши ці два мости, Південна Бессарабія була б відрізаною від основної частини України. З території Придністров’я, де перебувають тисячі російських солдат, повинні були зайти так звані "зелені чоловічки". Планувалося створити "Бессарабську народну раду" і звідти розвинути свій наступ на Молдову та Румунію. Ми поламали ці плани. Про це мало хто знає, але це наша робота», – заявив Грицак.

https://youtu.be/Nfxq-mxBc60

Грицак не назвав ім'я народного депутата, який був лідером у злочинної групи, проте це зробив Мустафа Найєм на своїй сторінці у Twitter.

Раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальну справу стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки СБУ Сергія Семочко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ