Today.ua

Ідеальне тісто для вареників, яке не розвалюється під час варіння

Покупні пельмені та вареники в жодне порівняння не стають із домашніми. Однак не всі з нас вміють готувати ідеальне тісто, щоб воно не розвалювалося та не розварювалося. Але досвідчені господині поділилися своїми лайфхаками та розповіли, як приготувати зразкову страву.

Тісто для вареників – рецепт

Деякі господині запевняють, що найкраще на вареники готувати заварне тісто. Тільки важливо пам'ятати, що під час готування воно обвітрюється, а тому його потрібно накривати або харчовою плівкою, або вологим рушником.

Виходячи з кількості інгредієнтів їх вистачить на 30 вареників, а тому пропорції можна коригувати.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо вершкове масло, сіль і гарячу воду. Інтенсивно мішаємо, щоб розтанула олія.
  2. Додаємо до вершкового масла яйце і перемішуємо.
  3. Борошно просіюємо і поступово додаємо до основної маси, добре перемішуючи, щоб не утворилися грудки. Замішуємо м'яке заварне тісто.
  4. Загортаємо тісто в харчову плівку та відправляємо настоюватися протягом 20-40 хвилин. Цей час можна витратити на заготівлю начинки.

Це тісто можна використовувати як для солодких, так і картопляних вареників.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, який інгредієнт потрібно додати до тіста, щоб пиріжки були м'якими і наступного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ