Свиняче сало – продукт, який високо цінується в кухнях багатьох народів світу. Його коптять, смажать, солять, додають у паштети і фарші. З появою мультиварок, сало набуло нового смаку, адже приготоване на пару, воно стає ніжним і дивовижно смачним.
Сало на пару: рецепт
- 700 г свіжого свинячого сала
- 2 ст. л. солі
- 3 зубчики часнику
- Спеції за смаком
Спосіб приготування:
Шматок сала зі шкіркою зачистити ножем і промити. Обсушити паперовими рушниками.
У підходящій мисці змішати сіль і спеції. Додати подрібнений часник.
Натерти отриманою сумішшю підготовлене сало і помістити його в рукав для запікання або щільно загорнути у фольгу.
Укласти сало в чашу мультиварки. Залити 5-6 мультистаканами води.
Готувати протягом 1 години, вибравши режим «варка на пару». Коли програма буде завершена, дати йому повністю охолонути і тільки потім вийняти сало з чаші.
Звільнити шматок від фольги або рукава для запікання, перекласти в чистий поліетиленовий пакет і відправити у морозильну камеру на кілька годин.
Перед подачею сало нарізати тоненькими пластинками, посипати рубаною зеленню і часником.
Варто нагадати, що сало – дуже корисний для здоров'я людини продукт харчування. 6 властивостей сала, які назвали вчені, переконають вас додати його в свій раціон.