Салат "Цезар" вирізняється неповторним смаком завдяки пікантному соусу, яким заправляють інгредієнти. Барвиста та смачна закуска стане прикрасою будь-якого святкового столу. Спробуйте приготувати ресторанну страву за простим рецептом.
Салат "Цезар" у найшвидшому варіанті рецепту готується із наступних інгредієнтів:
- куряче філе;
- листя салату Айсберг;
- грінки з батона чи багету;
- помідори чері;
- перепелині яйця;
- паприка чи куркума;
- 100 г сиру пармезану.
Соус:
- 4 ст. л. майонезу;
- 3 зубчики часнику;
- сік половини лимона;
- 100 мл оливкової олії;
- сіль, перець за смаком.
Спочатку потрібно самостійно приготувати грінки – з ними салат вийде найсмачнішим. При цьому краще використати свіжий хліб, а не вчорашній. Наріжте його на скибочки і відправте в духовку просушитися. Якщо часу немає, можна використовувати сухарики з пшеничного хліба.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Філе потрібно посолити, поперчити, додати паприку чи куркуму та обсмажити до золотистості. Наріжте м'ясо на невеликі шматочки.
Відваріть яйця, розріжте на дві частини. Помідори також потрібно поділити на дві половинки. Салат наріжте великими шматками.
Приготуйте заправку. З'єднайте майонез з тертим часником, лимонним соком та оливковою олією. Посоліть і поперчіть соус - він повинен вийти однорідним.
Змішайте куряче м'ясо з салатним листям і соусом. Нагору покладіть скибочки багету, помідори та перепелині яйця. Посипте салат "Цезар" пармезаном. Готово, приємного апетиту!
Нагадаємо, як приготувати смачний овочевий салат із куркою та заправкою з трьох інгредієнтів.