Today.ua

Салат із сирої броколі: як смачно приготувати головний сезонний овоч

Броколі найкорисніше вживати в сирому вигляді, хоча смак може сподобатися не всім. А тому пропонуємо спробувати цей напрочуд смачний салат, в якому також є яблука, цибуля та горіхи, а особливого смаку додає пікантна заправка.

Один з головних осінніх овочів - броколі - криниця вітамінів і мінералів (бета-каротин, що відповідає за здоров'я шкіри та очей, калій, кальцій, фосфор, натрій, залізо). Вживання даної капусти знижує ризик утворення ракових пухлин та виникнення серцево-судинних захворювань.

Салат із сирої броколі – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Броколі поділяємо на суцвіття, відправляємо в підсолену воду на 10-15 хвилин. Якщо в овочах є черв'ячки або мошки, вони спливуть на поверхню. Промиваємо капусту ще раз.
  2. Суцвіття дрібно нарізаємо.
  3. Дрібно нарізаємо половину цибулини.
  4. М'яке зелене яблуко миємо, очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо.
  5. Подрібнюємо горіхи та додаємо в салат. Найкраще підходять для салату волоські горіхи або пекан.
  6. Для соусу потрібно змішати оливкову олію, оцет, мед, гірчицю та сіль. Кількість інгредієнтів можна регулювати на власний смак.
  7. Заправляємо салат і даємо йому настоятися у холодильнику півгодини.
  8. Зберігати салат із маринованої броколі можна в холодильнику протягом трьох днів.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Яна Рецепті (@gordynovskaya)

Готово! Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати швидкий рецепт смачної та ситної страви з яєць, лаваша та сиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ