Броколі найкорисніше вживати в сирому вигляді, хоча смак може сподобатися не всім. А тому пропонуємо спробувати цей напрочуд смачний салат, в якому також є яблука, цибуля та горіхи, а особливого смаку додає пікантна заправка.
Один з головних осінніх овочів - броколі - криниця вітамінів і мінералів (бета-каротин, що відповідає за здоров'я шкіри та очей, калій, кальцій, фосфор, натрій, залізо). Вживання даної капусти знижує ризик утворення ракових пухлин та виникнення серцево-судинних захворювань.
Салат із сирої броколі – рецепт
Складові:
- 1 броколі (500 г)
- 1/2 фіолетової цибулі
- 1 зелене яблуко
- Волоські горіхи
- 3 ст. л. оливкової олії
- 3 ст. л. яблучного/винного оцту
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- Сіль на смак
Спосіб приготування:
- Броколі поділяємо на суцвіття, відправляємо в підсолену воду на 10-15 хвилин. Якщо в овочах є черв'ячки або мошки, вони спливуть на поверхню. Промиваємо капусту ще раз.
- Суцвіття дрібно нарізаємо.
- Дрібно нарізаємо половину цибулини.
- М'яке зелене яблуко миємо, очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо.
- Подрібнюємо горіхи та додаємо в салат. Найкраще підходять для салату волоські горіхи або пекан.
- Для соусу потрібно змішати оливкову олію, оцет, мед, гірчицю та сіль. Кількість інгредієнтів можна регулювати на власний смак.
- Заправляємо салат і даємо йому настоятися у холодильнику півгодини.
- Зберігати салат із маринованої броколі можна в холодильнику протягом трьох днів.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати швидкий рецепт смачної та ситної страви з яєць, лаваша та сиру.