Today.ua

Салат “Королівська шуба“ рецепт смачної страви на святковий стіл

Салат "Оселедець під шубою" – один із найпоширеніших у нашій країні. Його часто готують на свята, та й просто на обід чи вечерю у зимовий період року. Незабаром Новий Рік - і багатьом може сподобатися більш вдосконалений варіант страви - салат "Королівська шуба".

Салат "Королівська шуба" готується без звичного нам оселедця. Для нього потрібно використовувати червону рибу – оптимально обрати сьомгу. Вам знадобляться такі інгредієнти:

Насамперед потрібно відварити овочі та яйця. Цибулю краще використовувати червону. Якщо під рукою лише звичайна ріпчаста, її слід замаринувати. Для цього треба дрібно нарізаний овоч помістити в невелику миску, додати 0,5 ч. л. цукру та 1 ст. л. оцту. За п'ять хвилин вона буде готова.

Візьміть форму для салату та наріжте сьомгу невеликими кубиками. Укладіть її першим шаром, після чого - цибулю і відварену картоплю - її треба натерти на велику тертку. Змастіть шар майонезом.

Далі потрібно натерти на великій тертці моркву, яйця та буряки. Верхній шар також рясно змащується майонезом.

Важливий момент - всі овочі та яйця слід натирати відразу у форму, в якій подаватиметься салат. Так він вийде повітряним, а не забитим. Якщо вам не подобається варена морква, її можна збризнути лимонним соком - і тоді вона заграє новими відтінками смаку.

Вгору викладіть ложечкою ікру. Можна зробити це у формі візерунка або довільно. Смачного!

Нагадаємо про чотири секрети приготування класичного салату "Оселедець під шубою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ