Today.ua

Салат із кульбаби: рецепт незвичної весняної страви

Навесні багато людей використовують у меню більше зелені. Зараз сезон кульбаби, із якої можна приготувати салат. Спробуйте незвичайну страву, щоб одержати порцію вітамінів.

Поживна цінність кульбаби

Зараз, коли яскраво-жовті суцвіття кульбаби прикрашають молоду зелень, у цієї багатодітної рослини максимум корисних речовин: холін, інулін, токоферол, каротин, кальцій, калій, магній, залізо, марганець, жирні кислоти, вітаміни A, B та С.

Страви із кульбаби допомагають боротися з весняним авітамінозом, стимулювати виділення жовчі та руйнувати каміння у жовчному міхурі, виводити з організму токсини, попереджати діабет та ожиріння, очищати кров, знижувати рівень холестерину, а також стимулювати діяльність серцево-судинної системи.

Як правильно готувати салати із кульбаби

У кулінарії частіше використовують молоде листя кульбаби. Насамперед треба прибрати з них зайву гіркоту. Для цього необхідно вимочити їх у підсоленій воді протягом 20-60 хвилин. За цей час різка гіркота пройде, а залишиться лише легкий присмак, як у листя салату.

Після вимочування потрібно трохи просушити листя і дрібно нашаткувати. Потім додати трохи лимонного соку та рафінованої соняшникової олії. Посоліть і поперчіть листя, додайте перець і гірчицю за смаком. Як заправку можна використовувати майонез - і відразу подати легку закуску до столу.

Можна приготувати більш ситний салат. Вам знадобляться такі інгредієнти:

Листя кульбаби необхідно попередньо ошпарити окропом або вимочити у підсоленій воді. Наріжте зелень, редис і яйця, посоліть до смаку, додайте прянощі за бажанням і заправте майонезом або сметаною. Смачного!

Нагадаємо, що квіти кульбаби використовують для приготування варення та вина, із них готують "кульбабовий мед"".

Раніше повідомлялося про бюджетний рецепт популярного салату "Цезар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ