Today.ua

Розенко повідомив, кого Зеленський хоче призначити головами ОДА

Павло Розенко повідомив, кого Зеленський хоче призначити головами областей, виклавши на сторінці у Facebook список кандидатів на посади керівників обласних державних адміністрацій (ОДА). Віце-прем'єр-міністр запропонував українцям ділитися інформацією про цих людей на предмет «підводних каменів». Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 11 червня 2019 року звільнив 15 голів обласних державних адміністрацій.

З приводу одного з кандидатів на посаду керівника ОДА вже встиг висловитися правозахисник, український дисидент Семен Глузман.

Також віце-прем'єр-міністр Павло Розенко пригрозив новообраному президенту Зеленському. Він у соцмережах написав, що новому керівництву країни варто чекати нового перевороту в Україні, якщо раптом їм захочеться скасувати мовний закон. До публікації віце-прем'єр-міністр прикріпив фотографію колишнього депутата Вадима Колесніченка, який є автором закону про регіональні мови.

Раніше Павло Розенко нагадав українцям, що з 1 квітня 2019 року стартувала нова соціальна програма підтримки багатодітних сімей. За словами Розенка, програма підтримки багатодітних сімей передбачає виплату щомісячної допомоги на дітей. Кожна сім'я, де є діти до шести років, отримають 1700 гривень на кожну дитину в сім'ї. Якщо при цьому в сім'ї є новонароджений, на якого батьки отримують 950 гривень на місяць додатково ця обставина ніяк не вплине на виплати. Тоді батьки будуть отримувати 1700 гривень і 950 гривень зверху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ