Today.ua

Рис з томатами та шпинатом: як приготувати вечерю за 20 хвилин по рецепту Євгена Клопотенко

Рис у нашій країні люблять майже так само, як і гречку. З цієї крупи можна зробити багато смачних страв. Спробуйте рецепт відомого українського кулінара Євгена Клопотенка, який готує рис із томатами та шпинатом.

Після важкого робочого дня найменше хочеться стояти годинами біля плити, тим більш у спеку. Вечеря нашвидкуруч - оптимальний варіант для заклопотаних господинь. Рис із томатами та шпинатом готується всього за 20 хвилин – легкий варіант страви порадує вас та ваших близьких.

Інгредієнти:

• рис – 150 г;
• вода – 300 мл;
• бебі-шпинат – 100 г;
• великий помідор;
• зелена цибуля – 8 пір'їн;
• насіння коріандру – 1 ч. л.;
• оливкова олія – 4 ст. л.;
• сіль та перець за смаком.

Головне при варінні рису - дотримуватися пропорції - одна частина крупи до двох частин рідини (води або бульйону). Рис краще солити на початку приготування. Зверніть увагу, що нешліфований рис готується трохи довше, а круглозернистий – швидше.

Надішліть добре промитий рис в каструлю, залийте водою і додайте сіль. Крупу потрібно проварити п'ять хвилин після закипання, після чого зняти з вогню і залишити під кришкою на 15 хвилин.

Поки рис запарюється, вимийте овочі. Томат потрібно нарізати дрібним кубиком, а цибулю подрібнити. Шпинат краще залишити цілим.

Готовий рис викладіть у тарілку, додайте зелень та помідор. Тепер настав час зробити заливку - в олії потрібно розвести коріандр, сіль і перець. Добре перемішайте страву та подавайте. Смачного!

Нагадаємо, який інгредієнт допоможе покращити смак та аромат традиційного плову з м'ясом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ