Рис – один із найулюбленіших гарнірів у нашій країні. В ідеальному варіанті він має бути розсипчастим і танути у роті. Але іноді продукт перетворюється на злиплу кашу, яку не хочеться їсти. Щоб рис був апетитним і дуже смачним, спробуйте приготувати його по-китайськи – місцеві господині знають важливі кулінарні секрети.
В азіатських країнах рис їдять так само часто, як і картоплю в Україні. Він посідає місце головного гарніру. Рис по-китайськи завжди виходить розсипчастим, м'яким і водночас щільним. Місцеві повали використовують особливу технологію варіння крупи.
Насамперед потрібно добре промити рис під проточною холодною водою. Наступний етап – попередня термічна обробка. Потрібно взяти глибоку миску, насипати туди чисту крупу та залити гарячою водою. Залишіть рис у ній буквально на десять хвилин.
Потім закип'ятіть у каструлі нову воду та підсоліть її. Співвідношення рідини та крупи має бути класичним: на склянку рису – дві склянки води. Рис вариться у закритій кришкою ємності.
Коли вода закипить, перемішайте рис один раз ложкою та залиште максимум на вісім хвилин. Після цього потрібно ще раз перемішати крупу, вимкнути вогонь, накрити кришкою, зняти з вогню та укутати рушником або пледом. Залишіть страву приблизно на 30-40 хвилин. Готово можна подавати!
Нагадаємо, що в Україні помітно подорожчав рис – супермаркети показали нові ціни на крупи.