Рис по-китайськи: кухарі розкрили головні секрети ідеального гарніру на обід

Рис – один із найулюбленіших гарнірів у нашій країні. В ідеальному варіанті він має бути розсипчастим і танути у роті. Але іноді продукт перетворюється на злиплу кашу, яку не хочеться їсти. Щоб рис був апетитним і дуже смачним, спробуйте приготувати його по-китайськи – місцеві господині знають важливі кулінарні секрети.

Рис по-китайськи: кухарі розкрили головні секрети ідеального гарніру на обід - today.ua

В азіатських країнах рис їдять так само часто, як і картоплю в Україні. Він посідає місце головного гарніру. Рис по-китайськи завжди виходить розсипчастим, м'яким і водночас щільним. Місцеві повали використовують особливу технологію варіння крупи.

Рис по-китайськи: кухарі розкрили головні секрети ідеального гарніру на обід

Насамперед потрібно добре промити рис під проточною холодною водою. Наступний етап – попередня термічна обробка. Потрібно взяти глибоку миску, насипати туди чисту крупу та залити гарячою водою. Залишіть рис у ній буквально на десять хвилин.

Потім закип'ятіть у каструлі нову воду та підсоліть її. Співвідношення рідини та крупи має бути класичним: на склянку рису – дві склянки води. Рис вариться у закритій кришкою ємності.

Рис по-китайськи: кухарі розкрили головні секрети ідеального гарніру на обід

Коли вода закипить, перемішайте рис один раз ложкою та залиште максимум на вісім хвилин. Після цього потрібно ще раз перемішати крупу, вимкнути вогонь, накрити кришкою, зняти з вогню та укутати рушником або пледом. Залишіть страву приблизно на 30-40 хвилин. Готово можна подавати!

Нагадаємо, що в Україні помітно подорожчав рис – супермаркети показали нові ціни на крупи.