Рецепт корейської моркви повинен бути у кожної господині. Не варто лінуватися і купувати в магазині готову закуску, в ній зазвичай багато шкідливих добавок і підсилювачів смаку. Спробуйте одного разу приготувати це блюдо своїми руками за класичним азіатським рецептом, і ви більше не захочете його замовляти навіть у дорогому ресторані. А ще, домашня морква по-корейськи – це корисна для здоров'я страва, яка зміцнює імунітет, покращує травлення і захищає від вірусів і бактерій.
До речі, рецепт корейської моркви з'явився не в Кореї, як багато хто схильний думати, а ... в СРСР. Його придумали корейці-емігранти, які замінили морквою пекінську капусту в національному блюді кімчхі.
Морква по-корейськи: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг солодкої і соковитої моркви
100 мл рослинної олії
1 головка часнику
2 ст. л. оцту
2 ст. л. цукру
1 ст. л. солі
1 ч. л. червоного меленого перцю
1 ч. л. чорного меленого перцю
У глибоку ємність скласти натертий овоч, додати сухі спеції. Влити оцет і ретельно перемішати руками. Дати моркві настоятися хвилин десять.
Очищені зубчики часнику подрібнити і розкласти поверх моркви.
Рослинну олію добре розігріти в невеликій каструльці, не доводячи до кипіння. Відразу ж вилити на часник і ще раз перемішати.
Скласти салат в скляну банку або судок, закрити щільно кришкою. Настоювати в холодильнику кілька годин.
Подавати моркву по-корейськи можна до будь-яких других страв. Наприклад, приготуйте курку з картоплею в духовці, за дуже простим рецептом.