Здавалося б, що може бути простіше, ніж зробити коржики із пюре. Проте в одних вони прилипають до сковороди, в інших тріскають, а в когось не тримають форму. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, у чому може бути проблема.
Чому розвалюються зрази?
За словами кулінарів, найпоширеніша помилка, чому розвалюються зрази – неправильно обраний сорт картоплі. Для пюре найкраще підійде досить борошнистий сорт, що добре розварюється. Наприклад, "синьоокка" - бульби мають фіолетові або рожеві "вічки". Відбирати треба картоплини меншого розміру з шорсткою або тріснутою шкіркою.
Друга причина - надто рідке пюре. У картоплю слід додати певну кількість молока чи води, але щоб вона зберігала текстуру.
Занадто сухе пюре – протилежна причина, через що зрази можуть потріскатися. Підлийте трохи молока, додайте вершкове масло або сире яйце.
Щоб зрази вийшли ідеальними, картоплю на пюре потрібно варити у мундирі. Потім очистити та зробити пюре.
Картопляні зрази з грибами - рецепт
Складові:
- 600 г картоплі
- 120 г грибів
- 120 г цибулі
- 3 зубчика часнику
- 1-2 гілочки петрушки
- яйце
- 150 г панірувальних сухарів
- рослинна олія
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Зварити пюре.
- Цибулю та часник дрібно нарізати.
- Нарізати на середні шматочки гриби.
- На добре розігрітій з вершковим маслом сковороді підсмажити гриби, цибулю та часник. Посолити на смак і під кінець додати дрібно нарізану зелень.
- Пюре остудити і поділити на 8 рівних частин, скачати в кульки.
- У мисці збити яйце. В іншу насипати панірувальні сухарі.
- Долонею роздавити картопляну кульку, всередину покласти чайну ложку начинки і загорнути. Якщо картопля липне до рук, змочіть їх водою.
- Кульки з начинкою змочити в яйці, а потім обваляти в сухарях.
- На добре розігрітій сковороді з олією підсмажуємо зрази до вершкового відтінку. Зменшуємо вогонь і готуємо 2-3 хвилини до рум'яної скоринки з обох боків.
- Подавати можна зі сметаною.
Готово. Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати сирну запіканку з твердим сиром на сковороді: рецепт легкого та корисного сніданку нашвидкуруч.