Today.ua

Рада терміново збереться на засідання, щоб вирішити фінансові проблеми чиновників

Важко стало жити українським чиновникам на «жебрацьку» зарплату 47 тисяч гривень. Володимир Зеленський терміново ініціював позачергові збори Верховної Ради, щоб прибрати встановлені в період карантину обмеження.

Народні депутати Верховної Ради України за ініціативою президента Володимира Зеленського зберуться на термінове позачергове засідання. Воно відбудеться в понеділок, 13 липня 2020 р. Нардепам доведеться розглянути питання про скасування обмеження зарплат для чиновників. Зазначимо, що обмежень раніше у чиновників і не було, їх ввели в зв'язку з важкою економічною ситуацією в Україні, що виникла на тлі епідемії коронавіруса і запровадження жорстких карантинних норм. Максимум був встановлений для чиновників і суддів у 47 тисяч гривень. Дата введення – 13 квітня 2020 р.

Крім того, через деякий час зарплатний ліміт ввели для членів Кабміну і для представників наглядових рад державних компаній. Тепер ВР повинна проголосувати за те, щоб обмеження діяли терміном не більше трьох місяців.

Крім цього пункту, як зазначено на сайті Верховної Ради, нардепи обговорять питання державного бюджету, порядок погашення податкових заборгованостей, фінансування місцевих виборів тощо Повний текст розпорядження голови Верховної Ради України можна подивитися на сайті ВР.

Нагадаємо, раніше спікер ВР Дмитро Разумков поскаржився на низькі зарплати народних обранців, однак додав, що на його думку гідний рівень оплати праці повинен бути у всіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ