Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати пюре – зварити картоплю, посолити, додати молока та потовкти. Але не все так просто. Виявляється більшість припускається однієї ж тієї самої помилки, через що страва виходить несмачною. Досвідчені господині розповіли, чого не треба робити з картоплею, щоби зварити смачне пюре.
Чому пюре виходить несмачним - три поширені помилки
Намагаючись прискорити процес приготування, багато господинь кидають картоплю вже в киплячу воду. Однак це неправильне рішення, адже воно позначиться на смаку страви. До того ж, опускаючи картоплю в окріп, дуже часто вона недоварюється і в деяких місцях залишається сирою.
З тієї ж причини, що і в першому випадку, щоб швидше зварити пюре багато хто намагається подрібнити картоплю перед приготуванням. Однак це справді впливає на смак страви. Найкраще обирати плоди невеликого розміру, щоб їх не доводилося розрізати.
Усі знають про існування товкушки – спеціального гаджета з дірочками, яким роблять пюре. Однак у сучасному світі так багато кухонного начиння, яке полегшує життя - наприклад, міксер або блендер, який нерідко використовують господині, щоб подрібнити готову картоплю в пюре. Але досвідчені кулінари радять цього не робити, бо зіпсується текстура страви, яка вплине на його смак.
Нагадаємо, досвідчені господині поділилися рецептом ідеального тіста для млинців з начинкою – вони виходять м'якими, еластичними та не рвуться.