Today.ua

Пишні оладки на кефірі: три основні хитрощі для приготування ідеальної страви на сніданок

Дуже багато господинь готують оладки саме на кефірі, а все тому, що саме цей продукт додає страві особливої ніжності. І всім хочеться, щоб оладки вийшли ідеально рівними та пишними, і цього можна досягти, якщо запам'ятати три головні нюанси у приготуванні десерту, яких багато хто уникає – швидше за все, через незнання.

Ідеальний пишні оладки на кефірі - секрет приготування

Три головні хитрощі допоможуть досягти бажаної пишноти.

Перша та найголовніша помилка – охолоджений кефір. Часто, діставши відразу продукт із холодильника, ми приступаємо до приготування. Але це невірно. Його потрібно нагріти - потримати пару годин при кімнатній температурі, а ще краще нагріти приблизно до 40 градусів, поставивши ємність у каструлю з водою.

Пишність продукту, звичайно, дає зовсім не температура кефіру, а додавання в тісто соди або розпушувача. Ось тільки не всі господарки роблять це правильно. Цей продукт потребує часу, щоб підійти. Тому перед приготуванням тісто потрібно залишити відпочити хоча б на 20 хвилин.

Не бажаючи додавати в тісто багато борошна, господині припускають одну і ту ж помилку - розводять занадто рідке тісто, яке більше підходить для млинців. В ідеалі консистенція тіста на оладки має бути схожа на стан жирної сметани – у такому разі страва добре пропечеться, і триматиме форму.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку з яблуками, горіхами та родзинками за нестандартним рецептом – мінімум тіста, максимум начинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ