Today.ua

Лякаючий прогноз погоди на літо і осінь 2020 в Україні: коли краще не їхати у відпустку

Ми звикли, що літо приносить з собою теплу, сонячну і суху погоду. Але літній сезон, а також осінь 2020 не порадують погодною одноманітністю. На які періоди не варто планувати відпустку, розповів народний синоптик Володимир Деркач.

Літо 2020 принесе з собою не тільки тепло і сонечко, будуть урагани і шквали, засуха і спека понад 40 градусів за Цельсієм. Володимир Деркач оприлюднив свій прогноз погоди на літні та осінні місяці, а також розповів, якою буде зима 2020.

У перший тиждень червня буде ясно і тепло, впевнений народний синоптик Володимир Деркач. Дощовий фронт накриє Україну вже наприкінці першої декади місяця, знизиться температура повітря. Пройдуть короткочасні опади.

Червень 2020

Протягом другої декади червня кількість дощів збільшиться. У цей період можливі шквали, град, зливи з грозами. І лише в останні дні другої декади погода почне радувати підвищенням температури повітря та зниженням інтенсивності опадів. До кінця місяця буде сонячно і тепло.

Справжня африканська спека накриє Україну в першій декаді другого місяця літа. Дощі у цей період не очікується. Аналогічна погода триватиме і всю другу декаду липня.

Липень 2020

На початку третьої десятиденки місяця можливі нетривалі дощі, спека трохи спаде.

Помірним теплом порадує українців початок серпня 2020. З середини другої декади повернеться спека, яка триватиме до середини третьої декади місяця. Далі температура піде на спад, почне холоднішати ночами.

Серпень 2020

За даними синоптика, очікувати рясних дощів у серпні не варто. Опади якщо і будуть, то короткочасні і неінтенсивні.

Осінь 2020 – непоганий час для поїздки на відпочинок, оскільки на українців чекає не одне, а два бабиних літа.

Зима 2020, впевнений Володимир Деркач, знову буде аномально теплою з лагідними періодами похолодань.

Нагадаємо, раніше синоптики засмутили українців прогнозом погоди на Великдень 2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ