"Пташине молоко" - улюблений десерт із дитинства, який мало кого залишить байдужим. Але покупні ласощі зовсім не ті, що були раніше. Найкраще приготувати насолоду власними руками вдома - враховуючи, що це зовсім нескладно.
"Пташине молоко" своїми руками - простий рецепт
Усі інгредієнти повинні бути холодними – діставайте їх із холодильника прямо перед приготуванням.
Інгредієнти:
- 25 г желатину
- 150 мл молока
- 350 г сиру
- 200 г згущеного молока
- 200 мл 33-відсоткових вершків
- 150 г шоколаду
- 2 ст. л. рослинного масла
Спосіб приготування:
- Желатин перемішуємо з молоком і залишаємо його набухати.
- Вершки збиваємо міксером до м'яких піків.
- Згущене молоко змішуємо з сиром і перебиваємо блендером.
- Набряклий желатин розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані, додаємо до сирної маси і перебиваємо блендером.
- Туди ж додаємо збиті вершки, перемішуємо.
- Форму для десерту викладаємо харчовою плівкою (щоб було простіше дістати десерт) та виливаємо суміш.
- Відправляємо в холодильник застигати на дві години.
- Подрібнений шоколад і рослинне масло розтоплюємо на водяній бані, поливаємо десерт, даємо трохи охолонути і знову відправляємо в холодильники до повного застигання шоколаду.
- Дістаємо десерт із форми, розрізаємо на порції та подаємо до столу.
Смачного.
Пропонуємо спробувати приготувати млинці "Три склянки" - найлегший і найсмачніший рецепт страви на сніданок.