Today.ua

Прогноз погоди на серпень 2020: синоптики обіцяють непростий місяць

Метеорологи дали прогноз про те, яка погода буде в Україні в серпні 2020 року. Згідно з довгостроковим прогнозом українських синоптиків, у першій половині останнього місяця літа 2020 встановиться спекотна і посушлива погода.

Стовпчики термометрів показуватимуть температурний діапазон в межах +28...+34 градуси Цельсія. Істотних опадів не прогнозується. У південних, центральних і східних областях посушлива і спекотна погода може тривати до середини другої декади серпня.

Потроху холоднішати почне з 18 – 20 серпня. Свіже стане в нічний час доби, температура повітря складе близько +18 градусів. Вдень стовпчики покажуть +35...+28 градусів.

В останню декаду серпня 2020 на територію України найімовірніше почнуть насуватися циклони, які принесуть із собою істотне зниження температури повітря, а також дощі і грози. Так, з літньої спеки до кінця місяця погода стане холодною і по-осінньому мокрою. Лише мешканці південних і східних областей зможуть трохи довше насолодитися теплим літнім сонечком, в останніх числах серпня осінь прийде і в ці регіони.

До речі, раніше українські синоптики дали прогноз погоди на все літо 2020 р. Метеорологи попередили, що Україну чекає безліч природних аномалій, до яких слід бути заздалегідь готовими, адже літо – це період подорожей та відпусток. Попереджений, значить озброєний!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ