Today.ua

Прийдуть перші заморозки: Синоптики приголомшили прогнозом на серпень

Спека змінилася черговим похолоданням, яке прийшло в Україну у вівторок, 30 липня. З 1 серпня помірно-тепла погода встановиться на всій території України. Щоправда, синоптики засмутили українців прогнозом на серпень, заявивши, що вже у третю декаду останнього місяця літа очікується різке похолодання з морозами на ґрунті.

За даними Укргідрометцентру, середня температура серпня становитиме 17-20°, у південних областях та Приазов'ї місцями 21-23°, в Карпатах і горах Криму 11-16°.

За прогнозами метеорологів, заморозки на поверхні грунту вірогідні по всій території України в кінці місяця, крім більшості центральних, південних областей та Криму.

Місячна кількість опадів очікується 36-84 мм, в Карпатах 104-122 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Народний синоптик Наталка Діденко повідомила, що найближчий тиждень, а особливо вихідні, 3-4 серпня, в столиці України будуть досить прохолодно. Ловимо сьогодні літню спеку, бо завтра за неї доведеться їхати на південь. Синоптик побажала всім потрібної погоди.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Україна буде святкувати День незалежності у новому форматі. В цьому році організацією заходу займається відомий український режисер. Раніше президент України Володимир Зеленський спільно з Кабінетом міністрів затвердили план святкування 28-ї річниці Незалежності, згідно з яким не планується проведення військового параду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ