Today.ua

Свято 9 серпня: в Пантелеймонів день потрібно молитися про здоров'я і зцілення

9 серпня Православна церква молиться в пам'ять про Пантелеймона-цілителя. Святому моляться про дарування здоров'я і зцілення не тільки для себе, але і для рідних і близьких людей.

Святий Пантелеймон-цілитель зціляв хворих від найважчих недуг. Про його цілющі дарі знали багато людей, які йшли до Пантереймона нескінченним потоком. Врачуватель допомагав всім знайти здоров'я і радість життя, проповідував Слово Боже і віру в Ісуса Христа.

Після смерті Пантелеймона, люди звертаються до нього з молитвою, просячи про зцілення. Віруючі розповідають, що святий не залишає щирі молитви, що йдуть від серця, без уваги.

З давніх-давен в Пантелеймонов день заборонялося займатися важкою фізичною працею. У народі говорили, що той, хто порушить заборону, буде цілий рік залучати біди і неприємності.

У день пам'яті Пантелеймона-цілителя слід накрити стіл і покликати в будинок гостей. Обов'язково варто спекти пироги з капустяною начинкою, пригостити ними дітей, людей похилого віку і бідних, щоб святий Пантелеймон дарував здоров'я для всієї сім'ї.

Народні прикмети 9 серпня

Іменинники 9 серпня: Амвросій, Герман, Іван (Іван), Клим, Макар, Мефодій, Наум, Микола, Пантелей, Пантелеймон, Платон, Сава, Анфіса.

Нагадаємо, раніше синоптики Укргідрометцентру оновили прогноз погоди на середину серпня 2020. Замість спеки українців чекає зовсім інша погода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ