Today.ua

Правильні пропорції: як приготувати ідеальний вінегрет

Вінегрет - холодна страва української кухні, яка сягає корінням у давнину. Вважається, що салат міг зародитися в Німеччині чи Скандинавії, а також походить від французького слова vinaigre (вінегр) – оцет. Вся справа в тому, що в ХІХ столітті вінегрет заправляли виключно заправкою на основі оцту, гірчиці та оливкової олії (дуже по-французьки, правда?!).

Ідеальний вінегрет виходить, тільки якщо дотримуватися правильних пропорцій. До складу салату входять варені овочі, зелень, цибуля та солоні огірки. В Україні салат прийнято заправляти домашньою олією, але деякі це роблять майонезом.

Вінегрет - рецепт

До рецепту також можна додати інші інгредієнти, поширені в Україні. Наприклад, квасолю чи квашену капусту. Деякі господині ще додають оливки чи морську капусту.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Овочі потрібно добре вимити, викласти в каструлю, залити холодною водою та варити до готовності.
  2. Картоплю та моркву можна варити разом, а от буряк краще відварити в окремій каструльці.
  3. Готові охолоджені овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо за бажанням - але краще не надто дрібними і не надто великими шматочками.
  4. Щоб кожен овоч зберіг свій колір, буряк потрібно нарізати в окрему мисочку і залити олією і вже потім змішувати з іншими інгредієнтами.
  5. Солоні огірки теж потрібно нарізати і додати салат.
  6. Так само слід вчинити з цибулею та свіжою зеленню.
  7. Посолити, поперчити, додати при потребі ще олії та перемішати.

Готово! Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати омлет з авокадо по-мексиканськи - рецепт смачного та корисного сніданку нашвидкуруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ