Today.ua

Підвищення прожиткового мінімуму пройде в кілька етапів - Арахамія

Прожитковий мінімум в Україні піднімуть, але не відразу, а в декілька етапів. Про це розповів голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія.

Народний депутат розповів, що швидко підвищити прожитковий мінімум в країні не представляється можливим. З цієї причини, збільшення суми прожиткового мінімуму проведуть щонайменше в два етапи.

Давид Арахамія уточнив, що різке підвищення прожиткового мінімуму викличе ланцюгову реакцію, оскільки даний соцстандарт є основою для нарахування субсидій, пенсій, штрафів, суддям та ін. Всі ці нюанси необхідно врахувати комплексно, щоб нічого не упустити.

Народний депутат також повідомив, що знає про плани уряду підвищувати прожитковий мінімум для населення, але щодо суми підвищення він інформацією володіє.

До речі, глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна також розповіла про плани підвищити прожитковий мінімум в країні. Причому, міністр повідомила, що сума буде істотною, близько 500 гривень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 1 липня 2020 р в Україні планується перерахунок пенсійних виплат. Кілька категорій пенсіонерів отримають надбавки до своїх пенсій. Кому пощастить цьго разу?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ