За традицією, голубці готуються із м'яса. Але якщо людина не хоче використовувати в рецепті фарш з тих чи інших міркувань, є чудова альтернатива – гриби. Пропонуємо вам спробувати приготувати пісні голубці за простим рецептом.
На даний момент діє Великий піст, якому дотримуються багато віруючих. Триває з 27 лютого по 15 квітня і в цей період потрібно відмовитися від продуктів тваринного походження. Тоді на допомогу і приходять пісні страви.
Голубці з грибами в томатному соусі
Не виливайте відвар з капусти, він може стати у нагоді для готування далі. Оскільки сметана – це продукт тваринного походження, ми будемо використовувати томатний соус. Також можна знайти в магазинах вегетаріанську сметану та подати з нею готові голубці.
Інгредієнти:
- капуста
- 150 г рису
- 350 г печериць
- морква
- цибулина
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- соняшникова олія
для соусу:
- 0,5 л томатного соусу
- цукор, сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
- Закип'ятити воду і відварити капусту: якщо вона молода - 2 хвилини, якщо жорстка - 7-10 хвилин. Відокремити листя від основи. Додатково жорсткі прожилки можна відбити кухонним молотком.
- Рис відварити до напівготовності.
- Гриби дрібно нарізати і обсмажити на сковороді з олією.
- Дрібно нарізану цибулю та моркву обсмажити окремо одна від одної.
- Змішати рис, гриби, цибулю, моркву, посолити, поперчити та перемішати.
- У кожен капустяний лист викладаємо по столовій ложці начинки, закручуємо голубці.
- На скороді доводимо томатний соус до кипіння, додаємо на око цукор, сіль і перець.
- Голубці щільно складаємо в каструлю та заливаємо томатним соусом. В ідеалі він повинен покривати вміст каструлі, якщо ні, можна додати трохи відвару з-під капусти.
- Доводимо до кипіння та готуємо під кришкою на слабкому вогні 40-45 хвилин.
Готово. Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати рубані котлети з куркою та грибами.