Українці дуже люблять голубці. В оригінальному рецепті їх роблять із рисом/гречкою та м'ясом, проте є кілька альтернатив. Якщо ви не їсте м'ясо або хочете спробувати щось новеньке, то можна приготувати пісні голубці з картоплею.
Голубці без м'яса – рецепт
Складові:
- 2 головки капусти
- 2 кг картоплі
- 7-6 цибулин
- Сіль
- Чорний мелений перець на смак
- Рослинна олія
- Вода
Спосіб приготування:
Готуємо листя капусти:
- З капусти знімаємо пару верхніх листків (їх не викидаємо, застилатимемо ними дно посуду), ретельно миємо і витираємо насухо. Видаляємо качан, щоб легше було знімати листочки.
- У велику каструлю наливаємо воду і додаємо 1 ч. л. солі ставимо на вогонь. Коли вода закипить, опускаємо в каструлю капусту. Коли вода знову закипить, можна за допомогою вилки починати відокремлювати листочки.
- З листків потрібно зрізати грубі частини, і теж залишити їх – не викидати.
Готуємо начинку:
- Картоплю очистити. 0,5 кг відправити в каструлю із підсоленою водою – на пюре. Відварюємо і миємо спеціальною м'ялкою.
- Решту картоплі натираємо на тертці. Одну цибулину очищаємо та натираємо на тертці до картоплі. Решту цибулі очищаємо і дрібно нарізаємо.
- На розігрітій з олією сковороді готуємо цибулю.
- Далі з'єднуємо разом всю начинку - пюре, натерту картоплю з цибулею, обсмажену цибулю. Додаємо сіль та перець – ретельно перемішуємо.
- Дно каструлі, в якій готуватимуться голубці, застилаємо листям та відрізками від капусти.
- Формуємо голубці: у кожний листок викладаємо приблизно 1 столову ложку начинки, загортаємо.
- Готові голубці щільно складаємо один до одного в каструлю.
- У 0,5 води розводимо 1 ч. л. солі та заливаємо голубці. Зверху накриваємо ще листками капусти, щоб голубці не спливли.
- Каструлю ставимо на слабкий вогонь і готуємо страву приблизно півтори години.
- Найкраще подавати з обсмаженою цибулею та сметаною.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати ледачі вареники з сиром - найшвидший рецепт ніжної страви на обід.