Попри те, що ціна на сало зростає, українці не планують відмовлятися від цього улюбленого продукту. У той час як біженці за кордоном сумують за улюбленою закускою і віддали б усе за шматочок сала, ті, хто залишився вдома, мають усі шанси самим приготувати чудову страву, яка танутиме в роті. Пропонуємо спробувати рецепт посолу без використання води.
Як засолити сало, щоб воно тануло у роті – рецепт
Сало багате на корисні речовини та вітаміни, включаючи олеїнову та лінолеву кислоти, що позитивно впливає на обмінні процеси в організмі. Тому при приготуванні сала найкраще скористатися рецептом, який зберігає максимальну користь продукту. Пропонуємо вам приготувати сало, використовуючи мінімум інгредієнтів.
Складові:
- 2 кг сала
- 150 г солі
- 7 зубчиків часнику
- 20 г чорного молодого перцю
Спосіб приготування:
- Шматок сала розрізаємо на шматочки 3-4 сантиметри. Ножем робимо неглибокі розрізи, куди вставляємо тонко нарізаний часник.
- Сіль і перець перемішуємо разом і добре намазуємо сало.
- Сало прибираємо в пакет і забираємо в холодильник на три дні.
- Через три дні дістаємо сало, прибираємо з нього наліт. Частину залишаємо для вживання та зберігаємо у холодильник, а частину можна відправити у морозильну камеру для тривалого зберігання.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, кулінари розповіли, як приготувати борщ як у ресторані та розкрили 6 секретних інгредієнтів, які зроблять страву кулінарним шедевром.