Цибулеві супи дуже популярні з давніх часів. Особливо вони були поширені в римську епоху. Цибулю було легко виростити і вона була доступною, тому стала основним інгредієнтом для супу, зокрема у бідних сімей. Зараз же цибулевий суп подають в найкращих ресторанах світу. Пропонуємо вам приготувати пікантну вітамінну страву за польським рецептом.
Цибулевий суп із часниковими грінками – рецепт
Складові:
- 10 маленьких цибулин (приблизно 1 кг)
- 0,5-0,7 мл овочевого або м'ясного бульйону
- 1 ч. л. чебрецю
- Голівка часнику
- Дрібка майорану
- 2-3 ч. л. вершкового масла
- 1/2 багета
- Часникова олія
- Моцарелла
- Сіль
- Перець
- 200 мл білого вина
Спосіб приготування:
- Щоб цибулю було простіше нарізати, покладіть її на пару годин в холодильник перед приготуванням.
- Цибулю нарізаємо півкільцями.
- На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо видавлений або дрібно нарізаний часник (2-3 зубчики) та цибулю. Додати чебрець. Тушкувати під кришкою на слабкому вогні 10-15 хвилин до м'якості та золотистого кольору, періодично помішуючи.
- Додаємо бульйон, вино та майоран і тушкуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин.
- Солимо, перчимо і додаємо інші приправи. Вимикаємо вогонь.
- Готуємо грінки: нарізаємо багет, змащуємо олією, а зверху посипаємо видавленим часником. Якщо у вас немає часникової олії, її можна приготувати самостійно: 50 г розм'якшеного вершкового масла змішуємо з 1 зубчиком часнику та щіпкою солі. Ставимо багет у розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо до рум'яної скоринки. Готові грінки посипаємо натертою моцарелою.
- Розливаємо суп по порціях і в кожну тарілку опускаємо по грінці або по дві.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати котлети-оладки. Це найшвидший рецепт приготування смачної страви з курячого філе.