Today.ua

Погони нового зразка представили у Міноборони: «щоб відрізнити будні від свят»

В Україні розробили військові погони нового зразка. Таким чином, як розповіли в Міноборони, буде можливість виправити брак парадної та парадно-вихідної форми одягу ЗСУ. Як же тепер будуть виглядати погони на плечах військовослужбовців армії України?

Начальник відділу впровадження військової символіки ЗСУ Ігор Непота розповів, що погони нового дизайну допоможуть відрізняти будні від свят, оскільки уніформу офіцерів будуть прикрашати різні відмітні знаки.

«Як парадні погони для офіцерів Збройних сил України були запропоновані прямокутні погони з заокругленим верхнім краєм, на яких стилізовано під історичні зразки вишивалося плетіння погона для вищого, старшого і молодшого офіцерського складу», — пояснив Ігор Непота.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=kfiilp-iKns&feature=emb_logo

За основу дизайну нових погонів для ЗСУ в Міноборони брали зразки військової уніформи бійців періоду якогось «Української Держави». Експерти вивчили погони тих років, які використовували старшини строкової і надстрокової служби, учні старшинських шкіл, воїнів Лубенського кінно-козачого полку, військових моряків та ін.

Ще одна мета розробки нового виду військових погонів – це відхід від старих радянських зразків, які раніше були статутними в українських збройних силах.

Нагадаємо, реформа у збройних силах України триває вже кілька років. Паралельно ведеться робота по розбудові армії під формат НАТО. У зв'язку з цим, у військах було вирішено скасувати звання прапорщика. Яким військовим званням вирішено замінити?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ