Today.ua

Погода на Великдень 2020 в Україні: синоптики розповіли, яким буде Світле Воскресіння

У народі кажуть, що справжнє тепло приходить після Великодня. Але прикмети прикметами, а все ж цікаво дізнатися, яка погода встановиться в Україні в Світле Христове Воскресіння – 19 квітня 2020 року.

Весна 2020 вже вступила в свої права. Березень з перших днів порадував теплою і сонячною погодою. У багатьох регіонах температурні показники б'ють всі рекорди.

Так, за словами народного синоптика України Володимира Деркача, після аномально теплої зими настане така ж весна. Вже в березні ми спостерігаємо температуру повітря, яка властива швидше травню, ніж березню. Тим не менш, вночі можливі заморозки на ґрунті, а також час від часу тепло буде змінюватися опадами та похолоданням.

З приходом квітня температура повітря буде підвищуватися, впевнений синоптик. У деяких регіонах у першій декаді можливі заморозки, але вони будуть несуттєвими.

У другій декаді місяця, а також на Великдень, погода буде вітряна, але тепла. В цей період опадів не очікується. Дощі пройдуть лише в кінці третьої декади травня.

В останній місяць весни Володимир Деркач також прогнозує короткочасні дощі, але похолодань чекати не варто. На всій території України встановиться по-літньому тепла погода.

Варто нагадати, що літо 2020 року, згідно з прогнозами українських синоптиків, очікується екстремальне. Спека буде змінюватися зливами, грозами, штормовими попередженнями і ураганами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ