Today.ua

Погода влітку 2020 буде екстремальною: лякаючий прогноз синоптика на сезон відпусток

Літо 2020 не буде схожим на попередні. Дуже багато «сюрпризів» принесе погода під час сезону відпусток. Чого ж чекати від матінки-природи українцям?

Червень

Спека, за словами українського синоптика Назарія Данилюка, настане ще в травні. Останній місяць весни 2020 буде теплим і посушливим. Але це не означає, що все літо буде таким же. Вже в перших днях червня на Україну обрушаться дощі, місцями з ураганним вітром. Планувати відпустку на першу половину місяця точно не варто, переконаний метеоролог, узбережжя Чорного моря України не буде комфортним для пляжного відпочинку.

До середини місяця інтенсивність опадів знизиться, стовпчики термометрів поповзуть вгору до +20... +24 градусів. Це буде пара тижнів чудової погоди, але в кінці червня все зміниться. Знову по всій території країни пройдуть зливи і грози.

Липень

Приблизно з 5 липня 2020 року настане справжнє літо. На Півдні України буде спекотно, до +30 градусів за Цельсієм. Протягом декількох днів тепло прийде і в усі інші регіони країни. А ось в останніх числах липня синоптик закликає до обережності. Можливі сильні урагани, шторми, зливи і грози.

Серпень

В останній місяць літа українців чекають «погодні гойдалки». 30-градусна спека буде змінюватися потужними зливами. Холоднішати почне у другій половині серпня. По всій території країни можливі посилення швидкості вітру і пониження температури повітря до +21 градуса. В останні дні серпня 2020 підвищена ураганна небезпека очікує на мешканців центрального регіону України, особливо Києва.

Синоптик Наталка Діденко розповіла, коли українцям чекати по-справжньому теплої погоди навесні 2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ